RIEMST


- Riemst - Genoelselderen - Herderen - Kanne - Membruggen - Millen - Val-Meer - Vlijtingen - Vroenhoven - Zichen-Zussen-Bolder -
w w w . l o k a a l . b e

Randgemeenten: | Bilzen | Lanaken | Tongeren | Hoeselt |

ZOEKEN Geavanceerd zoeken

Selecteer het zoeksysteem


MENU
- Hoofdpagina
- Nieuws
- Webindex
- Statistiek
- Verkiezingen
- Natuur
- Werkaanbiedingen
- Hulporganisaties
- Colofon
- Stratenplan (beta)

TIP SITES
1 - start.lokaal.be
2 - zoek.nationaal.be
3 - postcode.nationaal.be

MET DANK AAN
- TheSteamFactory
Natuur


Deze pagina moet een overzicht geven van de plekjes natuur in Riemst, de huidige informatie is echter nog zeer beperkt. Indien u zelf over informatie beschikt en deze ter onze beschikking wil stellen dan zouden wij dat van harte appreciëren.


Natuurgebieden

De Coolen 0,34 ha (Stichting Limburgs Landschap vzw)
Het gebiedje De Coolen is gelegen op de grens van de deelgemeentes Val-Meer en Millen. Een klein hellingbosje, verbergt de grootste natuurwaarde van het gebied. Deze moet ondergronds gezocht worden. De Coolen of Kuilen is een middelgrote mergelgroeve, met een gangenstelsel van ongeveer één kilometer lengte.
Toegankelijkheid: Om veiligheidsredenen is de ‘grot’ niet vrij toegankelijk. Eenmaal per jaar wordt er een geleide wandeling georganiseerd.

Pitjesberg 2 ha (Natuurpunt)

Tiendeberg 3,56 ha (Natuurpunt)
Het Tiendebergreservaat ligt in de schaduw van de Sint-Pietersberg. Het relatief kleine reservaat staat bekend om z'n unieke kalk-en heischrale graslanden. Het gebied, dat gelegen is op de steile westelijke Jekerhellingen, herbergt een buitengewoon waardevolle fauna en flora.
Toegankelijkheid: Wegens de kwetsbaarheid van het gebied is het reservaat niet vrij toegankelijk, rondom het reservaat liggen er wel een aantal wandelwegen.

Zichen-Zussen-Bolder 43 ha (Natuurpunt)


Ter info: Door bovenaan deze pagina op de naam van een randgemeente te klikken krijg je de gegevens te zien van die gemeente. Indien u zelf over gegevens beschikt en deze wil delen met de bezoekers van riemst.lokaal.be dan kan u dit melden via ons mailformulier.

Bronnen
De gegevens op deze pagina zijn samengesteld dankzij onderstaande bronnen:
(1) Natuurpunt
(2) Het Agentschap voor Natuur en Bos
Lokaal.be - Officiele websites
1 - Riemst

Lokaal.be - Natuurartikels
1 - De tevredenheid over de aanwezigheid van groene ruimte (NIS)contact - lokaal.be - nationaal.be